روز شنبه نوزدهم شهریور 1401 ، جلسه شورای هماهنگی ثبت احوال استان گلستان با حضور معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری ، مدیرکل ثبت احوال و سایر اعضای شورای هماهنگی در سالن اجتماعات شهید هزارجریبی اداره کل ثبت احوال برگزار گردید.
حمیدرضا مطیع مدیر کل ثبت احوال استان گلستان اشاره به قانون ثبت احوال کرد و گفت : براساس قانون در ثبت ولادت 15 روز و ثبت فوت 10 روز است که تمام هم و غم ثبت احوال ، ثبت در مهلت می باشد.
مطیع گفت : در پوشش وقایع حیاتی باید شبکه اعلام ( مرکز بهداشت – خانه های بهداشت – دهیاری ها – پزشکی قانونی و . . . ) فعال باشند که ثبت درست انجام شود.
مدیر کل ثبت احوال استان گلستان گفت : سوم دی ماه 1297 ، اولین سند هویتی تنظیمی به نام فاطمه ایرانی که بسیار با مسمی است، به روز ملی ثبت احوال نام گذاری گردید.
مطیع در ادامه به صدور شناسنامه مکانیزه اشاره کرد و گفت : 50 درصد از جمعیت واجد شرایط تعویض شناسنامه در سطح استان ، شناسنامه های خود را تعویض نمودند.
وی در ادامه به موضوع کارت هوشمند ملی اشاره کرد و گفت : افراد بالای 15 سال باید درخواست کارت هوشمندملی را ارائه بدهند. وی افزود: پوشش کارت هوشمندملی در استان گلستان 99.2 درصد می باشد.
دبیر شورای هماهنگی ثبت احوال استان گلستان گفت : پروژه بسیار بزرگ سببی و نسبی که سبب و نسب همه را پیوند می زند و برای آینده کشور کار بزرگی است که پایگاه قوی و غنی پایه گذاری می شود.
مطیع یکی از چالش های آماری را بحث مهاجرت دانست و گفت : بحث مهاجرت ، موضوع مهمی است که عزم ملی را می طلبد و در صورتی که پیاده شود ، دیگر نیازی به سرشماری نمی باشد.
مدیرکل ثبت احوال استان گلستان در ادامه پیشنهاداتی را به شرح ذیل ارائه کرد :
- با توجه به الزامات قانونی ارائه خدمات دستگاه های اجرایی براساس آدرس ثبت شده در پایگاه ثبت احوال می باشد و کلیه افراد می بایست تغییر آدرس محل سکونت خود را حداکثر تا 20 روز در سامانه ثبت تغییر نشانی ثبت احوال ( www.ncr.org ) ثبت نمایند.
- با توجه به اهمیت پوشش کامل وقایع حیاتی و ثبت در مهلت مقرر ، تمامی ارگان های ذیربط مکلف به همکاری و اعلام گزارشات به موقع به دوایر ثبت احوال می باشند.
- چالش ها و مشکلات مربوط به آرامستان های غیر محصور و فاقد متولی توسط شورای هماهنگی شهرستان ها بررسی و نتیجه آن حداکثر ظرف دو ماه به دبیرخانه شورا اعلام گردد.
- علل دقیق ازدواج های غیرثبتی و راه کارهای حل آن توسط ثبت احوال با همکاری دادگستری و اداره ثبت استاد و املاک بررسی گزارش آن جهت جمع بندی جلسه بعدی شورا ارائه گردد.
- شهرداری گرگان و سایر اعضاء شورا نظرات و برنامه های خود را راجع به ایجاد و راه اندازی مجموع متمرکز و متنوع آرامستان شهرستان گرگان به دبیرخانه شورا ارائه نمایند.
- ثبت احوال استان جهت تحلیل دقیق آماری ، گزارشات آماری وقایع را به صورت فصلی به دستگاه های عضو و سایر ارگان های ذیربط ارائه نمایند.
سید علی مهاجر معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان به ایراد سخن پرداخت و ضمن تشکر از مجموعه ثبت احوال به جهت کارهای خوبی که تاکنون انجام شده است دستگاه های اجرایی را به همکاری با ثبت احوال فراخواند.
معاون استاندار اشاره به اولین مؤلفه آمار کرد و گفت : خدمات کلان در کشور مثل انتخابات و سایر موضوعاتت به بحث آمار وابسته هستند ، و لذا اولین مؤلفه برنامه ریزی آمار است و جاهایی که آمار دقیق نیست خطا وجود دارد.
مهاجر گفت : امورات باید به صورت یکپارچه ، سیستمی هماهنگ و استفاده از ظرفیت دستگاه ها انجام گیرد و در این راه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما و مطبوعات و نیز استفاده از جوامع نخبگانی صورت گیرد تا از آمار متقن و دقیق بهره ببریم.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان به موضوع مهاجرت اشاره کرد و گفت : همه در این راه می توانند کمک کنند ( ائمه جمعه ، صدار و سیما ، تبلیغات اسلامی ، فرهنگ ارشاد اسلامی و . . . ) و برای این کار یک زمانی را پیش بینی کرده ، برای تسهیل در کار ؛ لذا بحث مهاجرت بسیار مهم است.
وی در ادامه از زحمات مجموعه ثبت احوال بابت پروژه سببی و نسبی که خیلی ارزشمند است تشکر و قدردانی کرد
مهاجر در ادامه مواردی را مطرح و خواستار رسیدگی ، تعامل و هماهنگی سایر دستگاه های اجرایی با ثبت احوال شد:
در حاشیه جلسه معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری و مدیرکل ثبت احوال استان گلستان به پرسش های خبرنگار سیما مرکز گلستان پاسخ گفتند