حضور مدیرکل ثبت احوال استان گلستان در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری سیما مرکز گلستان
4013
حضور مدیرکل ثبت احوال استان گلستان در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری سیما مرکز گلستان
به مناسبت روز ملی ثبت احوال مدیرکل ثبت احوال در گفتگوی ویژه خبری با حضور در سیمای مرکز گلستان به ارائه مطالب پرداخت

دوشنبه ششم دی 1400 ساعت 8.20 گفتگوی ویژه خبری ؛ حضور مدیرکل ثبت احوال استان گلستان به مناسبت روز ملی ثبت احوال 

گفتگوی ویژه خبری

عواقب رشد منفی جمعیت؛ راهکار‌های عملی برای جبران

مدیرکل ثبت احوال گلستان: حرکت کشور به سمت رشد منفی جمعیت، حذف مفاهیم نسبت‌های خانوادگی، سالمندی جمعیت، کاهش نیروی انسانی و کار را سبب خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان؛ حمیدرضا مطیع، مدیرکل ثبت احوال گلستان شامگاه امروز در گفتگوی ویژه خبری گفت: بر اساس آخرین سرشماری سراسری در سال۹۵، جمعیت استان گلستان یک میلیون و ۸۶۸هزار و ۸۱۹نفر بوده است.عواقب رشد منفی جمعیت؛ راهکار‌های عملی برای جبران

مطیع با اشاره به نرخ یک و یک دهمی رشد جمعیت در گلستان، افزود: اکنون جمعیت استان، یک میلیون و ۹۵۰هزار نفر برآورد می‌شود.

وی با بیان اینکه پارسال نرخ ولادت در کشور ۷دهم و در گلستان ۹دهم، نرخ خالص ازدواج در کشور ۶ممیز ۸دهم و در استان ۷ممیز ۸دهم بوده است، ادامه داد: وضعیت استان گلستان در مقایسه با میانگین کشوری بهتر است و در این زمینه رتبه نهم را دارا هستیم.

مدیرکل ثبت احوال گلستان اضافه کرد: البته ابتدای امسال تا پایان آبان، نرخ ولادت در استان در مقایسه با مدت مشابه پارسال، یک و چهار دهم درصد بیشتر شد.

مطیع اضافه کرد: در دهه ۶۰به ازای هر زوج ۴فرزند داشتیم، اما اکنون این رقم در کشور یک و۶ و در استان یک و۹ است.

وی با بیان اینکه حرکت کشور به سمت رشد منفی جمعیت است و جای نگرانی دارد، خاطرنشان کرد: ادامه این روند سبب حذف مفاهیم نسبت‌های خانوادگی، سالمندی جمعیت، کاهش نیروی انسانی و کار و بسیاری آسیب‌های دیگر خواهد شد.عواقب رشد منفی جمعیت؛ راهکار‌های عملی برای جبران

مدیرکل ثبت احوال گلستان گفت: موضوع جمعیت، موضوعی فرابخشی است و همه اشخاص حقیقی و حقوقی باید به میدان بیایند. در کنار آموزش و فرهنگ سازی باید مشوق‌ها و حمایت‌های اقتصادی هم تدارک دیده شود.

مطیع افزود: در استان، شورای راهبردی جمعیت با ۷کمیته در محور‌های مختلف در این زمینه تلاش می‌کنند.

وی اضافه کرد: قانون جوانی جمعیت نیز که آبان امسال ابلاغ شده است، می‌تواند کارگشا باشد.

در ادامه، سیدمحمد حسینی، مدیرکل بنیادمسکن گلستان نیز با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن، گفت: در قالب این طرح قرار است طی ۴سال حدود ۹۳هزار مسکن در استان ویژه افراد فاقد مسکن ساخته شود.

حسینی همچنین اعلام آمادگی کرد: از هر زوج جوان روستایی فاقد مسکن که متقاضی واحد مسکونی روستایی باشد، با تسهیلات ارزان قیمت، کمک‌های بلاعوض، تامین زمین، صدور پروانه و نقشه، حمایت می‌کنیم تا به ماندگاری آن‌ها در روستا و رشد جمعیت، کمک کرده باشیم.عواقب رشد منفی جمعیت؛ راهکار‌های عملی برای جبران

وی یادآوری کرد که نزدیک به نیمی از جمعیت استان گلستان در روستا‌ها زندگی می‌کنند.

سعید مازندرانی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در ارتباط تلفنی با برنامه گفت: نرخ بیکاری در استان برای سه ماه تابستان، ۸و نیم درصد اعلام شد، اما این نرخ در بخش جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، بیش از ۱۲درصد است.

مازندرانی افزود: برای کاهش این نرخ، از تعاونی‌های خانوادگی و فارغ التحصیلان دانشگاهی، حمایت ویژه می‌کنیم.

وی تاکید کرد: اولویت ما برای پرداخت تسهیلات، جوانان هستند و برای کارفرمایانی که فارغ التحصیلان دانشگاهی را بکارگیری کنند، مشوق‌های بیمه‌ای در نظر خواهیم گرفت.


راهنما و آموزش
تمام حقوق برای اداره کل ثبت احوال استان گلستان محفوظ میباشد.